Een feest van herkenning voor burgemeester Pauline Krikke van Den Haag was het werkbezoek dat zij woensdag (20 juni) aan Midden-Delfland bracht.

De in Sneek opgegroeide burgemeester was te gast bij de Midden-Delfland Vereniging. Voorzitter Koos Karssen was blij met haar komst. Het gebied Midden-Delfland kun je zien als de voortuin en groene long van de regio Rotterdam Den Haag. Voor veel Hagenaars een nog te ontdekken gebied, maar de burgemeester is dé representant van Den Haag.

Draagvlak
De vereniging maakt werk van een goede Stad&Landrelatie met de omliggende steden en stedelingen. Onder het motto onbekend maakt onbemind, is hun steun voor het groene en open Midden-Delfland met de koe in de wei onontbeerlijk. De burgemeesters van Schiedam, Delft, Maassluis en Westland waren dan ook meer dan welkom bij de opening van de Midden-Delfland Dagen (16&17 juni). Burgemeester Krikke was vanwege Vlaggetjesdag in Scheveningen verhinderd.

De burgemeester kreeg een rondleiding door John en Nelly van Winden in de koeienstal en de kaasmakerij van hun boerenbedrijf. Zij verheugen zich in groeiende belangstelling uit de stad voor hun zelfgemaakte (karne)melk, yoghurt, kaas en andere streekproducten. Het staat soms rijendik voor hun boerderijwinkel. Sommigen komen met jerrycans en emmers.

Een fietsrit langs de Gaag door de polder volgde om daarna in de ‘Vlietlander’ bij schipper Wim Warbout te stappen voor een vaartocht langs de Vlietlanden van Natuurmonumenten. Het werkbezoek eindigde in Maasland. Burgemeester Krikke had volop genoten en hoopt gauw terug te komen!

Foto: Annemiek van Adrichem

In het nieuws:
http://www.wos.nl/burgemeester-den-haag-op-bezoek-in-midden-delfland/nieuws/item?1087869
https://schiedam24.nl/nl/nieuws/nieuws/midden-delfland-krijgt-goede-relatie-met-de-steden-rondom/8692