‘De locatie kon niet beter: in ‘t Woudt in de Hofwoning vond een groep van dertien m/v een gastvrij onthaal voor een brainstormsessie. Volgend jaar september verschijnt weer een Midden-Delfkrant Special en allerlei potentiële schrijvers hadden een uitnodiging ontvangen van Heleen Paalvast en Aad van Winden.

Grondstoffen zijn o.a. de visie van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer op natuur en landschap in ons gebied.

Gruttotaart
Ter inspiratie had Heleen voor een toepasselijke taart van bakkerij Theo Hoek gezorgd en het resultaat mocht er wezen. Ieder vanuit zijn/haar eigen achtergrond kreeg en nam de gelegenheid ideeën naar voren te brengen. De schrijvende en fotograferende kanovaarder (ik hoor al jaren bij zijn fanclub), de journalist, de biologische melkveehouder, de ecoloog, de bomenman en alle anderen kwamen met de meest uiteenlopende suggesties.

De klimaatverandering bijvoorbeeld en de eigenschappen van een druppel in de Vlaardingse Vaart, en alles ertussen in. Een ware brainstorm en werk aan de winkel voor de redactie.

Nationale Landschap Enquete
Toeval of niet, vanmorgen hoorde ik op de radio een item over de Nationale Landschap Enquête van Natuurmonumenten. Aan de hand van je postcode kun je daar je bevindingen en wensen kwijt over het landschap bij jou in de buurt. Warm aanbevolen!’
(bijdrage en foto van Ria Zeeuw)