Op de voorpagina van de nieuwe Midden-Delfkrant prijkt een vroege paashaas. Betrapt in de Dijkpolder (Maasland) door Tiny van der Meer die met deze prachtige foto in de prijzen viel in de boerenlandschapfotowedstrijd van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland.

Aan de ‘overkant’ van de A13 liggen de Ackerdijkse Plassen, waar Annemiek van Adrichem met boswachter Juriaan rondstapte en over schrijft. Over knoeperts van buizerds vertelt Kees van Paassen. Aad van Winden tekent voor het artikel Boerderij in de oorlog, met aangrijpende ervaringen opgetekend uit de mond van ooggetuigen.

Kor Kegel gaat in op de A4 door Midden-Delfland, waarover hij – naar een idee van Henk Tetteroo – een boek schreef. De presentatie van het boek was het klapstuk van het congres van de Midden-Delfland Vereniging op 14 maart in Maassluis. In de MDV-webshop is het boek, een koopje, te koop.

Een bijzonder hek van een buitenplaats in modern Den Haag, waarover Frits van Ooststroom vertelt. Jacques Moerman verzorgt een boekrecensie over de historie van ook Midden-Delflandse buitenplaatsen. Gemma van Winden beschrijft de carrièreswitch van Mariska en Mark Schoenmakers van Het Raadhuis in Schipluiden.

En dan zijn er nog het verenigingsnieuws en de gastenpagina met de Historische Vereniging Maasland. En niet te vergeten het recept van Lydia, de kindertip van Jolanda en de column van D. Herder!