Het wordt weer tijd voor de informatievrijwilligers van de Midden-Delfland Vereniging om de mouwen op te stropen, zoals op 13 april bij Met Vockestaert de boer op.

Kom in de Kas (6 & 7 april)
In het weekend van 6 & 7 april gaan ze vol aan de bak tijdens de 42ste editie van Kom in de Kas aan de Herenwerf in Maasland. Het thema dit jaar is werelds. Een soort varend corso, maar dan op het droge. En tussen de rozen, paprika’s, orchideeën en nog veel meer lekkers en moois is ook de vertrouwde MDV-kraam te vinden.

Openingstijden op zaterdag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 7 april van 10.00 tot 16.00 uur. De in totaal acht dienstdoende MDV-vrijwilligers zien iedereen graag even bij de kraam langskomen…bijvoorbeeld om het prachtige boek over de A4 in te kijken en/of te kopen.

Met Vockestaert de boer op (13 april)
Zaterdag 13 april vindt de 15e editie van Met Vockestaert de boer op plaats op de boerderij van de familie Van Paassen (Woudseweg 25, Schipluiden t.o ’t Woudt).  Van 10.00 tot 16.00 uur is er een informatie- en streekmarkt met o.a de verenigingskraam. De boer verzorgt een weidevogelexcursie en zijn vrouw een fotopresentatie. Er zijn kinderactiviteiten   en er is een boerenterras met uiteraard muziek. Het fraaie kerkje van ’t Woudt is verder opengesteld.

Koningsdag Maasland (27 april), Lentemarkt Vlaardingen (11 mei) en Hortus Dag Delft (26 mei)
Zaterdag 27 april is de MDV-kraam aanwezig in Maasland tijdens Koningsdag en op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 18.00 uur bij de Lentemarkt op de Markt in Vlaardingen. Zondag 26 mei (10.00-17 uur) is het dan tijd voor de Hortus Dag & de Botanische Kunstmarkt in Delft (Poortlandplein 4).

De winterslaap is voorbij voor de MDV-informatievrijwilligers!
(Met dank aan Ria Zeeuw en Roos Heijdra)