‘Nadat we ruim 15 jaar wekelijks samen de sportschool hadden bezocht, kregen we zin om eens iets anders te gaan doen. Omdat wandelen heel erg in is, trokken wij ook de stoute wandelschoenen aan. Eén avond en één morgen in de week lopen wij nu door het mooie Midden-Delfland. Ieder seizoen is dit weer anders en genieten we van de rustige omgeving. In het zonnetje, door de regen of in de vrieskou, elk weertype heeft zijn charme.

Toen tipte iemand de 40 Ommetjes in Midden-Delfland, een leuke folder met allerlei wandelingen in onze omgeving. De routebeschrijvingen kun je gemakkelijk van de site van de Midden-Delfland Vereniging halen. Iedere keer zijn we weer blij verrast als we zo’n ommetje maken. Je komt op paden waar je nog niet eerder geweest bent. Ook is het leuk om er twee te combineren en dan zo te plannen, dat er onderweg een gezellige koffiestop gehouden kan worden. Na afloop fiets je dan weer moe en voldaan naar huis. Zo’n ommetje kun je natuurlijk ook een keer in de andere richting lopen of  in een ander jaargetijde, dan ziet alles er weer anders uit.

Kortom, wij hebben geen spijt dat we aan het wandelen zijn gegaan en genieten iedere keer weer van de schitterende omgeving, zo dicht bij ons huis.’
(Bijdrage en foto van Marianne van Waardenburg en Emmy van der Weijden)