Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Zaterdag 23 september is het de Dag van het Polderlandschap, dit jaar bij Hoeve Bouwlust en Bij de Buurvrouw. We vergeten vaak hoe uniek onze veenweidepolders zijn. Technisch en technologisch vernuft gecombineerd met de kwetsbaarheid en de afhankelijkheid van de natuur. Het is deze combinatie van tegenstellingen die met de rust en de ruimte een prachtig polderlandschap in het hart van de metropoolregio vormt: het Midden-Delflandgebied.

Een dag met tal van doe-dingen (blotevoetenpad, maisdoolhof, speurtocht, rondleiding Eendenkooi Aalkeetbuiten, huifkarrit naar ’t Kraaiennest/LandArt Route), de muskusrattenvangers van het hoogheemraadschap en de faunabeheerders van de wildbeheereenheid die vertellen over hun werk. Ga mee struinen door de polder met jonge boeren enz enz.

Polderdebat, Special 2017
De gemeenteraadsverkiezingen 2018 komen er aan. Kom naar Meet&Greet-debat (10-12 uur) met (kandidaat)raadsleden die hun oor te luisteren komen leggen. Of je bewoner, recreant, ondernemer of gewone kiezer bent, je hebt vast tips, wensen en goede ideeën voor de toekomst van ons mooie Midden-Delflandgebied. De burgemeesters Michel Bezuijen (Rijswijk) en Cor Lamers (Schiedam) alsmede Harm Veenenbos, ruimtelijk adviseur van de provincie Zuid-Holland, trappen af. Zij geven hun kijk op het belang van het open en groene Midden-Delflandgebied. We zien uit naar een levendige discussie.
De Meet&Greet wordt afgesloten met de presentatie van de dubbeldikke, kleurrijke Special 2017 van de Midden-Delfkrant, gewijd aan verandering.

Tot zaterdag 23 september!

In het nieuws:
http://www.wos.nl/radiogemist/detail?itemId=cKUBOOcFN8wH&programId=1062 (tussen 1u45m40sec – 1u52m45sec)

Volledig programma De Polder! Dag van het Polderlandschap: